söndag 4 februari 2018

Lördag 3 februari 2018


Vi gick upp tidigt och gav oss sedan iväg på Systembolags-turné. Resan runt till Stockholms många förorter gick mycket smidigt och vi var tillbaka på hotellet redan vid lunchtid. Vi parkerade bilen, kompletterade klädseln och begav oss sedan ut på stan och mot söders höjder.
Vi stannade till utanför Omnipollo och beställde en varsin Pizza med tomat, provolone, pancetta, vaniljmarinerade aprikoser, chiliflakes. Hjälp vad god!! Till det en Peach Candy Popcorn Sour, som var svagt syrlig, fruktig och lätt med sina 3,5% och passade utmärkt till pizzan. Vi var "tvungna" att beställa en liten, av den så uppskrivna, Hetvägg IPA. Den var kraftig, kryddig, örtig, med lagom beska och syra. Saknade kanske frukt, men å andra sidan är ju inte en semla särskilt fruktig😊 God var den i alla fall! Mycket mätta i magarna gav vi oss sedan ut i det kyliga vädret och promenerade runt på söders gator. Det var bitande kallt, ca -5 och gråmulet, när vi gick från hotellet, men det var inget mot kylan och den tilltagande blåsten, när vi vände hemåt. Det kändes så skönt att komma tillbaka till hotellet för en stunds vila innan det var dags att bege sig ut på stan igen. Vi skulle inte långt, 19 glas ligger bara ett stenkast från hotellet. Vi kom dit först och blev visade till vårt bord och slog oss ned för att invänta Stefans äldste son och flickvän, som anlände bara en liten stund senare.
Vi inledde med att ta in en flaska 2015 Guru från Wine & Soul vilken senare följdes av 2013 Pintas Character, från samma producent. 
Menyn bestod av en 7-rättersmeny, där det först serverades en Amuse bouche (en liten munsbit i ett vitkålsblad), som följdes av Torsktartar, kalix löjrom, fänkål och sedan Kålrot, rökt äggula, krondill eller Kantarellrisotto för den som inte äter fisk.
Därefter Kål, kycklinghjärta, hasselnötter, Svedjans Gårdsost. Kvällens bästa rätt var nog Renkalv, rotselleri, fermenterad rödkål, granskott.
Strax efter serverades Svensk ost Hillsand blå, äpple, rostade pumpafrön och som avslutning en Surdegspannkaka med créme fraiche sorbet, torkade rönnbär. Till pannkakan tog vi var sitt glas 10 Years Tawny Port, även den från Wine & Soul.

eny
Vi avslutade kvällen på Burgundy med varsitt glas av 2012 Nuits Saint Georges 1er Cru Clos de l'Arlot.
Vi hade en mycket trevlig kväll tillsammans, även om vi tyckte att det fanns en hel del att önska både när det gällde mat, dryck och service.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar