söndag 11 februari 2018

Fredag 9 februari 2018

Färd mot Stockholm med leverans av vin och strul med parkering i city varefter fräschning inför middag på AG. Kom till AG och möttes av bästa sommelier Erik som hälsade oss välkomna och vi kände oss bekväma och ...just, välkomna! Vi visades till bords och bänkade oss i den härligt surrande restaurangen och beställde in varsitt glas 2012 Champagne Deutz Brut och en Pepsi. Vinet uppvisade en förvånansvärd autolytisk karaktär med citrus och gula äpplen, slutet var kanske lite svagt. Till förrätt valde vi helt underbara Dykfångade FlatOstron från Grebbestad som var härligt mustiga och matchade vinet bra. Jonathan tog Friterade Vaktellår med Sesamfrön, Ingefära och Yuzu som var magiska. 
Till huvudrätt kunde vi inte motstå Griskulting Cochinillo från Sandby Gård med tryffelmajonnäs & grönsallad, en rätt som passar oss perfekt, enkelt och opretentiöst. För J blev det en härlig Hamburgertallrik med Pommes. När vi väljer vin hamnar vi ofta i Rhône, så även denna gång, det blev den utomordentlig eleganta 2014 Côte-Rôtie Ampodium från Dom Rostaing. Vinet hade en stor fruktig, fatig, lätt bränd, fläskig, kryddig doft med mörka körsbär vilda hallon och mineral. Smaken var torr fyllig, lite fet smak med finkornig strävhet och bra syra, syrliga körsbär och ett uns vanilj. Ett härligt ursprungstypiskt intensivt, kompakt men ändå sirligt vin med stor elegans. Vinet var perfekt till den underbart möra grisen med fint krispigt skinn och smälte som smör i munnen. 
Den minnesvärda middagen avslutades med klassisk Dammsugare och till det varsin liten Grappa. Tänk att de klassiska, beprövade, det invanda och kända nästan alltid är bäst. Middagen på AG denna gång var, som föregående besök, mycket trevligt och stor del av upplevelsen är Erik som verkligen inger förtroende. Taxi till hotellet, lite OS och kort därefter...zzzzzzz


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar